JÄMI

JÄMI

Jämi on osa Hämeenkankaan harjualuetta. Se on muodostunut n. 9500-9600 vuotta sitten jääkauden sulamisvaiheen aikana. Tällöin täytti sekä Jämijärven että Kyrösjärven altaat pohjoisesta päin suuri jäätikön kielekevirta ja Pohjanlahden suunnalta lännestä työntyi toinen kieleke. Näiden kahden kielekevirran väliseen laaksoon ohjautuneet runsaat sulamisvedet lajittelivat ja kerrostivat jään mukana kulkeutunutta kiviainesta komeaksi Hämeenkankaan selänteeksi. Jämin harjut, Soininharju, Niiniharju ja Koivistonharju muodostavat komean harjukokonaisuuden, jonka lakitasanne kohoaa 85 metriä Jämijärven pintaa ja 185,4 metriä nykyistä Itämeren pintaa ylemmäs. Yhdessä Ikaalisten puolella olevan Vatulanharjun kanssa nämä kuuluvat maamme korkeimpien harjujen joukkoon.

Ilmailumaailma

Jämin 70-vuotinen ilmailuperinne jatkuu keväästä kesän yli syksyyn vilkkaana, kun kevytilmailulajien harrastajat kerääntyvät kentille, järjestävät koulutusta ja tapahtumia. Hyvässä sovussa Jämin kentille kokoontuu jopa yhtä aikaa laskuvarjohyppääjiä, purjelentäjiä, riippu- ja varjoliitäjiä, erilaisten lennokkilajien harrastajia ja myös taitolentäjiä.

Löydä perille

Jämi sijaitsee Jämijärvellä, Ikaalisten ja Kankaanpään välillä. Matkaa Ikaalisista Jämille on noin 25 kilometriä. Etäisyys Kankaanpäästä Jämille on noin 20 kilometriä.

Saapuminen Jämille:
Porista kohti Kankaanpäätä ja Jämijärveä. Helsingistä kohti Tamperetta ja Tampereelta kohti Vaasaa (3-tie). Turusta Huittisten kautta (Pohjanmaantie) kohti Kankaanpäätä. Vaasasta kohti Tamperetta.